Velkommen til Ragnhilds Tråd & Design

PRODUKTER

AURIFIL QUILTETRÅD er en profesjonell italiensk quiltetråd som anbefales av mange quiltere rundt i verden. Den finnes i mange ulike tykkelser, noe som gjør at du kan finne en tråd som dekker akkurat ditt behov. Den tykkeste tråden Mako #12 er nydelig til håndbrodering. Her slipper du å dele tråden og du kan i tillegg bruke den i symaskinen for å få effekt ved maskinquilting. Spesielt dekorativ på dongeri og lin. Den tynneste, Mako #50 er en tynn og jevn sytråd som er perfekt til lappestoffer og andre tynne stoffer. Også denne er perfekt til håndsøm, som f.eks sammensying sekskanter over pappmal. Tråden egner seg veldig godt til applikering med frysepapir, fordi den er ekstra tynn, men allikevel sterk.

Aurifil Cotton ”Mako”
Tråden er produsert av fineste 100% egyptisk bomull.  Den ypperlige kvaliteten og det store fargespekteret gjør den til en favoritt blant nybegynnere og profesjonelle quiltere. Fargeutvalget  er stort med omkring 220 farger, derav et utvalg flerfargede.
Tråden er spesielt egnet til quilting og broderi, for hånd eller o på maskin, og er tigjengelig i fire ulike tykkelser #50, #40, #28 og #12. Dette betyr at alle fargene er tilgjengelig i alle fire tykkelser.

Høyeste nummer tilsvarer tynneste tråd, lavere nummer tilsvarer tykkere tråd.

 

Aurifil Cotton Mako # 50 – orange spole

Tilgjengelig i alle farger på 200, 1300 og 5900 meter sneller. Dette er en tynn og veldig fin tråd. Den føles myk, men er sterk. Dette er en veldig jevn og glatt tråd.

 • Denne tråden egner seg perfekt til applikasjonsarbeid. (for eksempel appliaksjon med frysepapir)  
 • Maskinquilting (tre sting oppå hverandre kombinert med transparent tråd)
 • ”Søm i grøfta” (stitch in the ditch)
 • Fin til detaljert brodering
 •  Nydelig til silkestoffer
 • Kan sammenlignes med med egyptisk bomull 80 til nupereller.

 

Aurifil Cotton Mako # 40 – grønn spole

Tilgjengelig I alle fargene på 150, 1000 og 4700 meters sneller.  Jevn og glatt tråd med mange bruksområder. Standard tykkelse for de fleste arbeider, slik som maskin quilting og maskin brodering.

 • Perfekt til maskinquilting  (sammensying, avslutning og quilting)
 • Den perfekte tråd for håndsøm.
 • Storartet til sying og lapping
 • Perfekt til maskinbroderi, som gir et nydelig og litt annerledes uttrykk.
 • Kan sammenlignes med egptisk bomull 70/2 til nuppereller

 

Aurifil Cotton Mako # 28 – grå spole  

Tilgjengelig I alle farger på 100, 750 og 1750 meters sneller. Denne tråden er litt tykkere, men veldig myk. Igjen 100% bomull. Kan være litt ”fluffy”. Vi anbefaler at du bruker en nål med litt større øye(90/14).    

 • Perfekt til håndquilting, pyntesting, maskin brodering og spesielt maskin quilting. De flerfargede trådene er nydelige i denne tykkelsen. Bruk den gjerne til barnas klær og baby quilts.
 • Kan brukes både med og uten voks til håndquilting. Nydelig til håndapplikering med knapphullsting. Blir mindre markert enn med Mako#12. (Tilsvarer 1 tråd moulinègarn)
 • Perfekt til maskinbrodering, for å gi akkurat det spesielle uttrykket du er ute etter.
 • De som lager nupereller er veldig entusiastiske til resultatet av denne litt tykkere tråden.

 

Aurifil Cotton Mako # 12 – rød spole

Tilgjengelig i alle farger på 50, 325 og 1750 meters sneller. Relativt tykk tråd, #12/2. Tråden har en jevn blank overflate.

 • Fantastisk til ”sashiko” arbeid , ”redwork” og håndapplikering med knapphullssting.
 • Perfekt til håndquilting med store ”tråklesting”, eller andre broderisting. Tråden har fin glans og gir et nydelig uttrykk ved håndquilting. (Tilsvarer ca. 2-3 tråder moulinègarn.)
 • Perfekt til knyting av tepper.
 • Gir en flott effekt ved maskinquilting
 • Brukes til pyntesømmer, både maskinsøm og maskinbrodering.
 • Bruk nål med større øye (90 eller 100 nål). Du må også slakke trådspenningen og øke stinglengden.

Basting Spray

Dette ”tråklelimet” er en god venn for en quilter. Nå trenger du ikke lenger å tråkle dine tepper før quilting. Leveres i bokser på 500ml.

                                       

Collection bag

Denne kofferten inneholder trådsneller i 216 farger. Du kan få den i alle tykkelsene i bomull. Med collectionbagen har du alltid en farge som passer når du skal quilte eller brodere. Den er flott å vise frem til kunden!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SIGNATURE QUILTETRÅD importeres fra USA og er velkjent og velrenommert av blant quiltere også i Norge. Sortimentet inneholder spennende metalltråder og flotte farger i bomullstråden.  Monofilamenttråden tåler varmt strykejern. Signatur er enkel å sy med og har en fin tykkelse til quilting, og er elsket av LongArm quiltere.

Art.44

Den klassiske quiltetråden i 100 % mercerisert bomull som kan brukes til all type quilting. Den finnes i 18 nydelige fargenyanser. Tråden leveres kun som flerfarget. Det er 457m tråd pr. spole.

Art. 49

Dette er den samme tråden som art.44 men levert på store spoler (Cone) på 3000yard. Denne tråden er også flerfarget og her finnes det enda flere fargernyanser, for tiden 36 ulike farger. Denne tråden er elsket av quiltere med LongArm Quiltemaskin.

Art.47

Dette er samme tråd som art.49, levert på store spoler (cones). Denne tråden er ensfarget og leveres i 56 ulike farger.

Art.920

Metalltråd i gull og sølv, noe som er selvsagt til effekter i julearbeider.  Finnes i 5 ulike nyanser.

Art. 903

Laserbrite leveres i sneller på 500yard. Dette er en flat metalltråd som gir spennende effekter. Leveres i 5 ulike farger. Kan skaffes i andre farger ved etterspørsel.

ART. 910

SN Metallic Tread er en ensfarget metalltråd som gir fint liv og spennende effekter i dine lappearbeider. Leveres i 5 ulike farger. Kan skaffes i flere farger ved etterspørsel.

 

 

 

 


  

Ragnhilds Tråd & Design

NORPARTNER GRUPPENSEND MAILNETTBUTIKK KOMMER SENERELES MER...STARTSIDEPRODUKTERGALLERIFORHANDLERLINKERKONTAKTINFO